applicaties

  Wat is een webapplicatie?

Als u googelt op de term “webapplicatie” stuit u waarschijnlijk als eerste op een Wikipedia-pagina die opent met de volgende definitie:

Webapplicatie is een term die wordt gebruikt voor een programma dat op een webserver draait en via de webbrowser kan worden benaderd. Een webapplicatie bestaat uit één of meerdere scripts die gebruik maken van dezelfde brongegevens op een webserver. Die brongegevens kunnen bijvoorbeeld in een database staan.” Bron: Wikipedia

Een wat technische omschrijving. Waarschijnlijk laat het begrip webapplicatie zich makkelijker uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden.
Webapplicaties zijn bijvoorbeeld:

  • Het online bankieren via de website van uw bank.
  • Het online boekhoudpakket dat u gebruikt.
  • Online e-mailprogramma’s zoals Gmail en Outlook.com.

In het afgelopen decennium zijn steeds meer programma’s die vroeger op een computer moesten worden geïnstalleerd, vervangen door webapplicaties die overal en altijd toegankelijk zijn — als je maar een computer met internetverbinding hebt.

  Webapplicatie ontwikkeling

Een webapplicatie is niet per definitie een website, maar kan wel deel uitmaken van een website. In samenwerking met partner InQuota kan
Robert Web Solutions voor uw bedrijf een webapplicatie ontwikkelen. InQuota, Jarah de Jong is een fullstack developer en maakte in zijn carrière al leuke
webapplicaties voor uiteenlopende bedrijfsprocessen in opdracht van zowel kleine als grote bedrijven. Wij gaan met u om tafel zitten om uw wensen
te inventariseren. Robert doet dan de website en begeleidt het proces met het opstellen van een functionele omschrijving om te komen tot een functioneel ontwerp.

  RWS / InQuota & webapplicaties

Klanten vragen ons maar zelden letterlijk om een “webapplicatie”. De vraag wordt meestal geformuleerd als:
“Kunnen jullie een website maken die…”, met op de puntjes een omschrijving van proces-, sector- of bedrijfsspecifieke functionaliteit.
Op basis van die vraagstellingen kunnen wij een webapplicaties ontwikkelen. Een aantal voorbeelden:

  • Een registratie-, order- en administratiesysteem;
  • Een planning- en communicatiesysteem;
  • Een publicatie- en aanmeldingssysteem;
  • Diverse vacaturemodules met koppeling met externe jobsites.

  Complex?

Ja, soms is het bedenken, uitwerken en ontwikkelen van een webapplicatie een flinke, complexe klus. En soms valt het erg mee.
Belangrijk is om vooraf alles goed in kaart te brengen. Een functionele omschrijving of functioneel ontwerp is dan ook altijd een van de eerste stappen in het proces.

  Techniek

Eerst doelen, dan middelen. Soms kan een webapplicatie prima worden gerealiseerd op basis van technieken of componenten waarin al veel voorbereidend werk gedaan is. In andere gevallen is het nodig om meer “van de grond af” te programmeren. Partner InQuota kan putten uit verschillende tool sets en daarbij behorende expertise, waaronder WordPress plugin development, maar ook .Net applicatie ontwikkeling.

   Duur?

Het kost denkwerk en tijd: de ontwikkeling van een serieuze webapplicatie vraagt om een serieuze investering. Die kan pas nauwkeurig worden vastgesteld na het opstellen van een functionele omschrijving of functioneel ontwerp, waarvoor we in de meeste gevallen een aparte (redelijke) vergoeding vragen. Voorafgaand aan de ontwikkeling gaan er al uren zitten in overleg en uitdenken van uw applicatie zelf. Op basis daarvan maken wij (vooraf al) een kostenraming. Het grote voordeel van die kleine initiële investering vooraf is dat ongewenste overschrijding van planning en budget wordt voorkomen omdat alles vóóraf goed is uitgewerkt. En u weet waar u aan toe bent.

Meer weten?

Heeft u ideeën voor een webapplicatie en wilt u die eens tegen InQuota en RWS aanhouden? Jarah en Robert komen dan graag bij u langs.
Zo’n afspraak kost u niets. Ons  bezoekje levert u sowieso veel inzicht op over de haalbaarheid van uw ideeën!

Mail ons voor een afspraak of bel direct (06-373 499 33) en vraag naar Robert van Osch.
Of bel met InQuota, Jarah de Jong.(06-121 922 52) Hij vertelt u graag meer over de mogelijkheden.

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress